Energie Bespaarlening voor VvE’s


  •   dinsdag 2 april 2019

Verenigingen van Eigenaren kunnen vanaf vandaag een speciale lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

De Energiebespaarlening wordt verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN). Particuliere huiseigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen, kunnen sinds vorig jaar een lening met een lage rente aanvragen voor energiebesparende verbouwingen die tussen de € 2.500 en € 25.000 euro kosten. Nu kunnen Verenigingen van Eigenaren (VvE's) dat ook.

Energiewinst

Volgens SVN valt bij veel appartementencomplexen energiewinst te halen. Maar omdat het voor VvE's vaak lastig is geld te lenen voor energiebesparende maatregelen, worden klussen uitgesteld. De Energiebespaarlening voor VvE's brengt daar mogelijk verandering in. Voor energiezuinige klussen kunnen zij nu bedragen van € 25.000 tot € 5 miljoen lenen.

Populair

De lening voor particuliere woningeigenaren is populair. In de eerste drie maanden van 2015 zijn 600 verzoeken ingediend, terwijl in heel 2014 850 leningen werden aangevraagd. SVN denkt dat de animo voor de lening onder andere is toegenomen doordat het energielabel dit jaar is ingevoerd en meer mensen daardoor energiebesparende maatregelen willen nemen. Inmiddels hebben zo'n 150 duizend mensen hun energielabel definitief gemaakt. Ook heeft SVN de aanvraagprocedure versimpeld en de rente verlaagd.

Wilt u hier meer informatie over, HEJO Advies en Administratie helpt u hierbij. Maak een afspraak via onze site.

Share our website